RS Nová Kelča - KRYM

O stredisku

Rekreačné stredisko (RS) Dobrá sa nachádza na juhozápadnom brehu Domaše. Leží v izolovanej zátoke,  teploty v letných mesiacoch v rozmedzí 22 – 30 °C zaručujú príjemné kúpanie v čistej teplej vode s teplotou aj 26 °C. V Dobranskej zátoke sa nachádzajú rekreačné zariadenia, ktorých ubytovacie a stravovacie služby sa Vám umožnia prežiť príjemný dovolenkový pobyt. K dispozícii máte aj autokemping, tenisový kurt, plážové a detské oddychové ihriská, požičovňa lodiek, vodných aj cestných bicyklov, slnečníkov a lôpt. Samozrejmosťou je pokosená a pravidelne udržiavaná trávnatá plocha na opaľovanie, verejne prístupné WC a sprchy, tečúca úžitková voda.

Dobrá sa pýši asi najkrajším okolím s veľkou plochou pekných lesov, sieťou turistických chodníkov. Nevýhodou je slabšia dostupnosť verejnou autobusovou dopravou.

Ubytovacie služby poskytujú v stredisku 2 hotely. Ubytovacie kapacity sú poskytované na aj súkromno-podnikateľskej báze v rekreačných chatách a rekreačných zariadeniach.
Stravovanie v RS Dobrá poskytujú 2 hotely, 1 reštaurácia, 1 pohostinstvo. Časť týchto služieb je počas letnej sezóny poskytovaná ambulantne.

Aktivity

Rekreačné stredisko ponúka ponúka návštevníkom rôzne formy relaxu. Cez opaľovanie na vynovenej piesočnej pláži, hranie tenisu, plážové športy až po tobogán či požičovňu vodných bicyklov. Samozrejmosťou je kúpanie, plávanie, člnkovanie ale aj potápanie. Sú tu ideálne podmienky na windsurfing, môžete využiť školu windsurfingu a veľa iného. RS je východiskom pre turistiku a cykloturistiku. Autokemping na polostrove Krym s možnosťou napojenia na elektrický prúd je vyhľadávaný najmä rybármi.

Doprava

Auto
Vlak
Najlepší prístup do RS je z cesty I/15 medzi Vranovom nad Topľou a Stropkovom, na ktorú sa napája miestna obslužná komunikácia. Cez obec Nová Kelča ani cez jej kataster neprechádza žiadna železničná trať. Najbližšia železničná stanica je v meste Vranov nad Topľou resp. v Humennom.
Autobus
GPS
Autobusová doprava je zastúpená autobusmi SAD, ktoré premávajú po ceste I/15 a do RS nezachádzajú.  Pre RS slúži jedna obojstranná zastávka na ceste I/15 v priestore križovatky tejto cesty s miestnou komunikáciou. 49° 3' 27.7134103" N
21° 41' 43.6777496" E